Nyhetsbrev #3

Nyhetsbrev #3

Stamnätet är för stora delar av Strandhem nedgrävd. En avslutande insats behövs fortfarande på en liten del av Strandhemsvägen.

En del har skrivit och frågat om varför de inte har vita fiberkablar intill marktomten. Detta arbete är inte avslutat och är pågående även nu efter nyåret. Det har saknats en del adresser på den lista Akea arbetar utifrån när de sätter ut dessa vita kablar och dessa adresser läggs till efter hand (mer om detta nedan). Därför kan det bli att en del får sina kablar senare än sina grannar. Det kan också innebära att ”grävargänget” kommer tillbaka till vissa gator vid flera tillfällen. Som en del av arbetet med nedgrävningen av stamnätet ligger också återställningen av strandhems väger. Detta arbete påbörjades precis innan nyåret och är igång just nu. Många ställen på Strandhem ser ni stora gröna och gula kablar som stickar upp från marken. Dessa skal så småningom samlas i ett så kallat fiberskåp. Ett exempel på hur det ser ut kan ni se vid Gulsippevägen. där Akea har blivit klar med detta.

AVGRÄVDA KABLAR

Akea använder sig av en teknik som innebär att man fräser en fåra i gångarna där fiberkabeln läggs ner och som man sedan snabbt kan återställas. Där finns många fördelar med detta, men en nackdel som har visat sig, är att där är en ökat risk för att tele- och elkablar kapas. Då alla kablar inte alltid har funnits på specificerad djup har kabelbrott händ ett flertal gånga under nedgrävningen av nya Fiberstamnätet och Strandhems Fiberföreningen har haft tät dialog med båda Akea, Malmö Stad och medlemmar härute för att åtgärda dessa fel så snabbt så möjligt när dessa kabelbrott har uppkommen. Vissa kabelbrott för belysningen återstår förfarande att åtgärda. VEM FÅR FIBER?

Vi har haft ett flertal frågor från medlemmar härute som undrar varför de inte är med på fiberkartan som finns att hämta på fiberföreningens hemsida och på Facebook.

De som inte finns med på kartan med en grön prick men som finns registrerad hos Ownit kommer att få fiber. Strandhems Fiberförening arbetar kontinuerligt tillsammans med Malmö Stad, Ownit och Akea för att säkerställa att alla som har anmält sig till Ownit i tid ska få en vit fiberkabel på sin tomt.
Som vanligt, håll utkik i Facebookgruppen (Fiber till Strandhem) och på vår sajt (Strandhemsfiber.se) för mer nyheter. Och ni når oss i fiberföreningens styrelse på fibertillstrandhem @gmail.com eller i Facebook-gruppen


Warning: Missing argument 1 for cwppos_show_review(), called in /var/www/strandhemsfiber.se/public_html/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and defined in /var/www/strandhemsfiber.se/public_html/wp-content/plugins/wp-product-review/includes/legacy.php on line 18