Nyhetsbrev #2

Efter ett och ett halvt års arbete med fiberfrågan känns det nästan lite märkligt att säga att nu är man nästan klara med grävningarna på våra gångar och gator. Åtminstone vad gäller stamnätet. 

 

GRÄVNINGARNA

Det senaste beskedet från Akea är att grävningen på huvuddelen av Strandhem kommer att vara klara i början av vecka 51. Därefter flyttar man mot Strandhemsvägen och gatorna norr där om. Naturligtvis återstår mycket arbete, bland annat ska alla dukter läggas på plats, vägarna återställas och sedan ska det så klart grävas in på tomterna för installation i fastigheterna.

Det sistnämnda lär dock dröja en bit in på nya året innan det kommer igång. Men vi hoppas alla att det ska bli så snart som möjligt.

Dock bör det bli så att störningarna i området minskar markant från andra halvan av nästa vecka och framåt. Inte minst vad gäller avgrävda el- och telekablar.

 

 

AVGRÄVDA KABLAR

Tyvärr har detta varit ett genomgående problem och vi i fiberföreningens styrelse har försökt ligga på så gott vi kunnat för att felen ska kunna avhjälpas så snart som möjligt. Akeas grävgäng har försökt laga så mycket de klarat, det beror på hur komplicerad kabel/skada det handlar om, för att minimera skadeverkan.

När det gäller elen har det inte bara varit problem med att kablar grävts av, kablar har även lossnat i själva stolparna. Detta kommer Akea att titta på under kommande vecka.

När det gäller telekablarna är beskedet från Skanova, som är de som ansvarar för lagning av dessa, att alla drabbade abonnenter måste felanmäla till respektive operatör man använder.

Rapportera även till oss i fiberföreningens styrelse så ska vi göra vad vi kan för att reparationen ska bli så snar som möjligt.

Nu är det snart jul och sedan nyår och vi hoppas och gör allt vi kan för att ingen ska stå utan telefoni/tv/internet under helgerna.

 

Som vanligt, håll utkik i Facebookgruppen (Fiber till Strandhem) och på vår sajt (Strandhemsfiber.se) för mer nyheter. Och ni når oss i fiberföreningens styrelse på fibertillstrandhem @gmail.com eller i Facebook-gruppen

 


Warning: Missing argument 1 for cwppos_show_review(), called in /var/www/strandhemsfiber.se/public_html/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and defined in /var/www/strandhemsfiber.se/public_html/wp-content/plugins/wp-product-review/includes/legacy.php on line 18